ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АУБ ПРОФ. КРАСИМИР ИВАНОВ Е УДОСТОЕН С ОРДЕН “СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ОГЪРЛИЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Президентът Румен Радев връчи орден "Св. св. Кирил и Методий" огърлие на проф. д-р Красимир Иванов на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Ректорът на МУ-Варна в периода 2012 – 2020г. получи високото отличие за значимия му принос в областта на медицинската наука и образование в Република България.

През мандата си като ректор на МУ – Варна проф. Иванов създава нови филиали във Велико Търново, Шумен и Сливен, модерна университетска инфраструктура и много институционални звена, между които първите университетски медико-дентален център,аптеки, център по източна медицина, университетска телевизия, лицензирана от СЕМ, и др. През 2014 съвместно с БЧК и Община Варна възстановява Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Дългогодишен изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. От 2020 г. е Председател на Общото събрание на Медицински университет – Варна, а през май 2020 г. е избран за председател на Асоциацията на университетските болници в България.

Предложението за награждаването на проф. Иванов, който е почетен гражданин на Варна и Сливен, е на Министерски съвет.